Hoe vul ik mijn reistas het beste? Inpaktips met Marie Kondo

Zie je er tegenop om je reistas te vullen? Krijg je er nooit alles in? Ligt alles na een paar dagen volledig door elkaar?

Ik ontdekte Marie Kondo en sindsdien gaat alles vlotter!

Inpaktips met Marie Kondo

Hoe het begon

Ik moet toegeven dat ik, van nature uit, iemand ben die houdt van orde. Toch heb ik doorheen de jaren heel wat gerief verzameld.

In 2021 werd ik geïnspireerd door mijn ex-collega Sarah die met haar nieuwe bedrijfje The Joy Of Letting Go startte als opruimcoach. Ik ontdekte Marie Kondo, begon met het opruimen van mijn eigen kleerkast, en nam uiteindelijk mijn hele huis onder handen. En effectief, ik werd “lichter”. Ik voelde wat ze bedoelde.

Opgerold, opgeplooid, werken met mandjes, … ik vond het best allemaal handig en begon me verder te verdiepen. Ik besloot om het de volgende reis uit te testen met mijn valies!

Op reis met Marie Kondo en ook een beetje met Sarah

En toen was het zover, de volgende trip!

Op hotel en zelfs in appartementen zijn kasten meestal eerder klein. Veel tijd wil ik ook niet spenderen aan kasten vullen. Het liefste laat ik tijdens de reis alles in mijn valies en neem ik er gewoon uit wat ik nodig heb.

Soms wisselen we om de 3 à 4 dagen van logie en dan is het ook wel handiger om alles in je valies te laten.

Met de technieken die ik geleerd had wilde ik dus een paar dingen oplossen:
- Ik wil graag in één oogopslag zien wat mijn valies te bieden heeft.
- Na een paar dagen wil ik graag dat mijn valies er nog steeds geordend uit ziet.

Kan je het al raden? Tuurlijk lukte dit!

Marie Kondo gebruikt een speciale plooitechniek zodat je kleren rechtop blijven staan. Op deze manier stapel je je kleren naast elkaar i.p.v. op elkaar.
Zo zie je alles wat je meehebt in één oogopslag, slinger je niet alles door elkaar en is je valies na een paar dagen nog steeds geordend!

Probeer het ook maar eens uit!

Bijkomend moet ik eigenlijk ook meegeven dat je niet téveel hoeft mee te nemen. Uiteindelijk draag je toch dikwijls hetzelfde. Maar ik weet het, het is een tip waar ik zélf ook nog steeds mee aan de slag kan.

Plooien met Marie Kondo

Cube Set

Om het helemaal af te maken kan je de specifieke plooitechniek combineren met packing cubes.

Ik maak verschillende zakjes voor ondergoed en kousen, elektronica, paar schoenen, toiletgerief, … en een paar grotere voor m’n kleren. Het liefste heb ik de zakjes in verschillende kleuren.

Het helpt nog beter om structuur te houden, en wat je op dat moment nodig hebt snel terug te vinden.

Packing Cubes

Packing Cubes

4-Delige Set luxe inpaktasjes

Maak gebruik van packing cubes

Boeken van Marie Kondo

Wil je je graag verdiepen in de technieken van Marie Kondo? Er zijn tal van boeken op de markt!

Lees ze hier.

Opgeruimd! De manga

Opgeruimd! De manga

Deze volledig geïllustreerde casestudy is ideaal voor mensen die op een leuke manier kennis willen maken met de KonMari-methode, maar ook voor fans die eraan herinnerd willen worden hoe je juist die dingen behoudt die joy sparken.

Netflix reeks van Marie Kondo

Niet helemaal mijn ding, wegens “te Amerikaans”, maar wie houdt van Netflix kan een volledige serie Opruimen met Marie Kondo bingewatchen.

Opruimcoach nodig?

Wil je graag wat persoonlijk advies? Neem contact op met Sarah van The Joy Of Letting Go en ze zal met veel plezier bij je langskomen.

Lees ook