Onze top 3 van beste B&B's in Europa

Overnacht je op reis graag op leuke plekjes zonder te moeten inboeten op comfort of ruimte?

In dit artikel geven we onze top 3 van B&B’s die we ontdekten tijdens onze trips door Europa. Bijzondere plekjes waar we het zalig vonden en we ons direct thuis voelden.

  1. Overnachten in Toscane, Italië
  2. Overnachten in Silves, Portugal
  3. Overnachten in Rijssen, Nederland

Italië: B&B Casagrande

Tijdens onze trip naar Toscane logeren we in B&B Casagrande nabij Siena om van hieruit Siena en de Chianti streek te verkennen.

We logeren bij Antonella en Roberto die hun B&B met hart en ziel uitbaten. Een warmere gastvrouw heb ik nooit ontmoet. Antonella houdt van haar gasten en vindt het zelf heerlijk om ze te verwennen. Dit is echt vakantie.

Het ontbijt is subliem. Elke dag krijg je verse groenten en fruit uit de tuin. Roberto maakt zelf de olijfolie uit hun olijfboomgaard.
Op de foto’s kan je zien dat we eten uit plastic borden. Dit was een hygiëne maatregel tijdens de corona pandemie.

De kamers zijn écht spik en span. Netter heb ik het nooit gezien. Tijdens de corona pandemie werd de kamer elke dag ontsmet.

Wanneer je een kamer kiest op de benedenverdieping heb je een eigen terras. Dit is heel erg fijn met de zomerse temperaturen. Er is ook een gemeenschappelijke ligweide met prachtige uitzichten. En als Antonella je hier spot tijdens de namiddag komt ze graag even langs met wat vers gebakken taart of een fris ijsje.

Lees onze volledige road trip door Toscane.

Boek je verblijf bij B&B Casagrande hier.

Portugal: Quinta Tapada do Gramacho

Het zuiden van Portugal en de Algarve is heel erg toeristisch. We wilden graag de streek verkennen maar logeren absoluut niet graag op heel drukke plaatsen. Met Tapada do Gramacho vonden we een fantastische plek.

Deze B&B verhuurt 6 kamers en 4 appartementen. Kies je een kamer dan kan je gebruik maken van de gemeenschappelijke (volledig uitgeruste) keuken. Er wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd.

Deze B&B heeft een zwembad met een fantastisch zicht over de omgeving.

Deze B&B was écht zo heerlijk dat de gedachte even bij ons opkwam om hem te kopen.

Logeer je in deze Quinta ga dan zeker eens chicken piri piri eten bij Churrasqueira Valdemar in Silves. Het is een ware Portugese belevenis.

Boek je verblijf bij Quinta Tapada do Gramacho hier.

Nederland: B&B aan de banis

Nederland is voor ons de plek bij uitstek om te gaan wandelen of te gaan fietsen. We proberen toch elk jaar wel één Nationaal Park te bezoeken.

In 2021 trokken we naar de Sallandse Heuvelrug en gingen op zoek naar een leuke B&B in de buurt. We hadden even geen zin in grote onpersoonlijke hotels.

Toen we bij B&B aan de banis kwamen wisten we het direct. Hier zouden we de rust vinden die we even nodig hadden.

De B&B bevindt zich in een bijgebouw bij de woning van de gastvrouw. De kamer is heel ruim. Je hebt een zithoek en een eettafel. Er is beperkt keukengerief aanwezig zodat je ook wat kan koken indien je dat wenst. Er is koffie en thee.

Het bed was heerlijk en het viel ons op dat ook de kussens kwalitatief en zalig waren. Ook onder de douche was het hemels genieten.

Het ontbijt wordt op je kamer gebracht, is lekker en wordt met veel liefde gemaakt. Toen wij er waren volgde ik net een speciaal dieet en de gastvrouw deed enorm haar best om aan mijn wensen te voldoen.

Je hebt een privéparkeerplaats voor de auto. Fietsen kan je plaatsen én opladen in hun tuinberging.

Lees alles over de Sallandse Heuvelrug.

Boek je verblijf bij B&B aan de banis hier.

Booking.com
Booking.com
Booking.com

Lees ook